Bröllop

Vi har hjälpt många brudpar med blomsterbestyren genom åren. Ska ni gifta er men är osäker på blommorna? Kom till oss i butiken för en pratstund, vi är gärna ert bollplank!

Brudbukett
Det finns många varianter av brudbuketter. Ros, lilja och orkidé hör till de populäraste blommorna. Tag gärna med bilder på bukett och blommor ni tycker är vackra. Vill ni ha ”ickesäsongs-blommor” är det bra att komma till oss god tid, så att vi hinner beställa hem.

Corsage
Corsage kallar man blomman man har på sin vänstra sida av frack- eller kavajslaget. Oftast matchar den brudbuketten.

Tärn- och näbbukett
Tärnans bukett matchar brudbuketten dock är den mindre och oftast rund.  Brudnäbbar brukar ha en ”minibukett”, en söt liten korg fylld med blommor eller en liten ”käpp” klädd med blommor.

Blommor i håret
Blommor i håret matchar brudbuketten, prata med din frisör om hur blommorna ska se ut och man fäster dem i håret. Hämta gärna hårblommorna dagen före bröllopet och lägga dem i kylen hemma.  Du slipper att åka förbi butiken innan du ska till frisören, det är tillräckligt stressigt på bröllopsdagen ändå!

Blommor till festlokalen
Till bröllopsfesten dekoreras lokalen med blommor, ballonger, ljus och annat pynt som matchar brudbuketten och temat. Vi gör gärna era dekorationer till bröllopet. Vill ni spara pengar och göra blomsterdekorationerna själva, har vi allt material till försäljning.

Brudbåge
På bröllopsmiddagen kan man ha en blomsterbåge över brudparets platser. Blomsterbågen klär man med blommor som matchar bröllopsblommorna, vilda blommor eller trädgårdsblommor.

Vill ni själva dekorera brudbågen har vi själva stommen till utlåning. Om man väljer att klä blomsterbågen själv, kan det vara bra att låta någon ”händig” vän göra det dagen före bröllopet, eftersom det är väldigt tidskrävande. Kom ihåg att boka blomsterbågen på samma gång som ni beställer övriga blommor! Tips! Förvara blomsterbågen svalt före bröllopet, så håller sig blommorna fräscha längre! Glöm inte att stänka med lite vatten och kanske eventuellt klä i den i plast, sopsäckar brukar räcka till.