Begravningsblommor

Vi har många års erfarenhet av begravningsblommor och binder alla slags kistdekorationer, kransar och sorgbuketter. Både traditionellt och modernt. Vi levererar begravningsblommor till alla kyrkor och kapell i vårt närområde.

Personligt farväl
När en nära anhörig, släkting eller vän går bort känns det naturligt att minnas och prata om det var unikt för just henne eller honom. Genom att låta begravningsceremonin vara så personlig som möjligt, hedrar man den bortgångne och får samtidigt ett fint minne. En självklar sak för många är att man vill ta ett sista farväl med blommor för att skapa en vacker och kärleksfull inramning av begravningen. 

Vill du beställa begravningsblommor
Välkommen till vår butik för att beställa, titta på blommor, färger och fler bilder. När du beställer blommor till begravningen vill vi gärna veta

  • kyrka eller kapell
  • ort
  • dag och tid

För att vi ska hinna beställa hem och binda, behöver vi få din beställning senast två vardagar innan begravningen. Har du inte tid att komma till butiken för att beställa, går det också bra att ringa oss istället och betala via Swish.

Förslag på vad du kan skriva på kort eller band

Kistdekoration
Kistan kan man dekorera som man vill, antingen med blommor eller bårtäcke. Använder man bårtäcke är det vanligt att man gör en större sorgdekoration i oasis och ställer framför kistan.

Krans
Kransen binds ofta på en stomme av cypress, mossa eller annat grönt. Ett annat alternativ är att klä hela stommen med blommor.

Stående begravningsbukett i oasis
En begravningsbukett i oasis är ett vanligt sätt att säga farväl. Man kan ha ett kransband i buketten med sitt sista farväl eller om man vill ha texten på ett kort istället sätter man en rosett.

Handbunden begravningsbukett
En enklare begravningsbukett som är bunden som en ”vanlig” bukett.

Handbukett
Handbuketten har du vid avsked i kyrkan eller vid graven. Många väljer en ros eller likadana blommor som man har i  sorgbuketten. När du beställer handbuketter via oss,  ordna vi så att de kommer till begravningen.

Urndekoration
Då urnsättningen sker vid ett senare tillfälle vill många ha någon form av blomma som utsmyckning på urnan.